Nevyužitý potenciál tagování obsahu

Content marketing Tutorials
Dawid MedwediukDawid Medwediuk
Opublikowano: 12.12.2017
8 minut

S-ar părea că etichetarea pe site-uri web este din ce în ce mai puțin populară. Etichetele sunt frecvent blocate în motoarele de căutare înainte de indexare sau chiar complet șterse. O strategie de dezvoltare a conținutului combinată cu o arhitectură informațională bine concepută care să ia în considerare paginile de etichetare poate crește traficul organic pe un site web. Așadar, cum să deblocați în mod corespunzător potențialul de etichetare?

KeyT_Here

Ce sunt tag-urile?

Etichetele nu sunt altceva decât denumiri ale unor categorii de clasificare a resurselor, aici: pe site-uri web. Astfel de denumiri sunt cel mai adesea cuvinte cheie care, prezentate sub forma așa-numiților nori de tag-uri, permit utilizatorilor să găsească cu ușurință ceea ce caută. Prin urmare, fiecare tag ar trebui să aibă propria pagină care să acumuleze conținutul site-ului web la o anumită adresă URL.

Când ați ales categoriile…

Etichetarea este aproape la fel ca și categorizarea, dar cel mai bine ar fi ca etichetele să completeze sau să extindă categoriile (de exemplu, în termeni de fond). În plus, ele pot fi corelate între ele prin subiect și, uneori, nu vor fi asociate deloc cu categorii. Totul depinde de arhitectura informațională a unui site web.

Aud frecvent că etichetarea pe un site web este o alegere proastă. Cu toate acestea, etichetarea este, de obicei, făcută greșit (fără să se știe, desigur). Generarea mai multor tag-uri cu câte un URL diferit duce la canibalizarea cuvintelor cheie și la duplicarea conținutului. Cu fiecare articol nou, editorul – în loc să atribuie articolele unor tag-uri deja existente – continuă să adauge noi tag-uri (adesea într-o formă modificată), de exemplu, folosind singularul și pluralul, diacriticele poloneze sau nu, etc.

Etichetele sunt utilizate cu precădere pe bloguri, grupând articolele în funcție de anumite cuvinte-cheie (suplimentare). Același mecanism se aplică și în cazul magazinelor online. Categoriile (și subcategoriile) sunt acele „secțiuni“ cele mai semnificative ale magazinului, dar dacă doriți să extindeți o listă de cuvinte-cheie asociate cu un anumit grup de produse, veți rămâne fără categorii. Ceea ce am în vedere este o situație în care, chiar dacă stocul nu este atât de mare, apar astfel de cuvinte cheie care nu pot fi neapărat categorii, dar care sunt perfecte pentru a fi etichete.

Vyzkoušejte Senuto Suite na 14 dní zdarma

Pojďme na to!

Categorizarea produselor într-un magazin online

Să ne imaginăm o situație în care un magazin de haine este împărțit astfel:

  • Pantaloni de damă
  • Pantaloni pentru bărbați

Se poate subdiviza și mai mult:

  • Jeans
  • Sweats
  • Pantaloni cargo

Următoarele pagini sunt generate într-un mod natural:

Este, evident, un mod de a împărți stocurile în categorii. O altă posibilitate presupune crearea unor categorii de „îmbrăcăminte pentru femei“ și „îmbrăcăminte pentru bărbați“ și abia apoi, la un nivel inferior, a unor subcategorii de „pantaloni“ și, de exemplu, „blugi“. O bară oblică („/“) poate fi înlocuită cu o liniuță („-„) pentru a menține, din punct de vedere tehnic, subcategoriile ulterioare la același nivel.

Nota! Nu aninați prea multe subcategorii; este bine să păstrați trei niveluri – conform regulii celor trei clicuri – pentru ca utilizatorul să ajungă la o resursă web pe care o caută.

Și unde să punem etichetele de produs acolo?

După ce ați împărțit optim produsele în categorii și subcategorii, ar trebui să vă gândiți la ce puteți stoarce din ele.

Baza de date de cuvinte cheie Senuto vine în ajutor. Motorul de căutare a cuvintelor cheie noi, cu posibilitatea de a răsfoi Google, a ajutat la găsirea unor cuvinte cheie precum:

  • Bijocuri cu talie înaltă
  • Jugări rupți

și fraze mult mai puțin populare care pot fi implementate mai târziu, de exemplu:

  • Jeans skinny
  • Jeans rupți

Este demn de remarcat faptul că magazinul va avea probabil categorii de producători/marci de produse:

prin urmare, nu mai creați etichete „jeans [producător]“.

Url-uri de etichete mai prietenoase

Un alt aspect important este optimizarea slug-urilor (adică a denumirilor prietenoase din punct de vedere al sintaxei URL care urmează domeniului principal, de exemplu /tag-name/). În general, paginile care sunt tag-uri arată în felul următor:

Puteți exploata potențialul acestui loc într-un URL schimbând „tag-ul“ cu un cuvânt cheie relevant. Cu toate acestea, nu uitați că o astfel de modificare este globală, așa că a o face, de exemplu, „pantaloni“ nu este mai degrabă o idee bună – veți limita numărul de etichete și de produse care pot fi etichetate. În acest caz, pentru un magazin de îmbrăcăminte, poate că este mai bine să scrieți „la modă“. Apoi, toate URL-urile etichetelor vor fi după cum urmează:

În ultima etapă de proiectare a structurii unui site web, veți găsi cu siguranță un cuvânt mai bun decât „tag“. Acesta trebuie să fie cât mai universal posibil și ar trebui să veniți cu el înainte de a da drumul paginilor de tag-uri pentru indexarea în motoarele de căutare. Este, evident, o sugestie, ați putea la fel de bine să folosiți ‚/t/‘ și să distribuiți cuvintele cheie la sfârșitul slug-ului.

Cum să etichetezi?

Paginile cu tag-uri indexabile (tratate ca și categorii) trebuie să fie incluse în mod natural în legăturile interne. În general, legăturile către tag-uri pot fi pe paginile individuale de produs, dar din când în când merită să le adăugați (cel puțin pe cele mai relevante) în meniul principal. De asemenea, puteți crea un așa-numit nor de tag-uri într-o formă ușor de utilizat.

Paginile de etichete sunt în general optimizate în același mod ca și paginile de categorii și subcategorii – merită, de asemenea, să le descrieți, adăugând elemente grafice care să atragă atenția; în cele din urmă, aceasta este ceea ce va vedea utilizatorul. Vă încurajez să citiți articolul „Paginarea – un element crucial al indexării în motoarele de căutare“ în caresunt prezentate diverse exemple de optimizare a paginilor de paginare. O listă de articole/produse va apărea pe paginile de tag-uri, deci cu siguranță și paginarea. Paginile indexabile merg și ele la un sitemap XML sau la o hartă a site-ului pentru utilizatori. Le tratăm în mod egal cu celelalte pagini de categorie/subcategorie.

Beneficii tangibile – trafic suplimentar

Generarea de etichete ar putea fi o modalitate de a atrage în mod regulat tot mai mulți vizitatori. Cu toate acestea, o prioritate este să ne ocupăm și să aranjăm etichetele de blog și etichetele de produs (în cazul în care există o cantitate considerabilă) și să ne gândim care dintre ele pot fi consolidate și care pot fi șterse. Acest lucru necesită totuși mult efort, în special în cazul site-urilor mari. Este un proces care, atunci când etichetarea este implementată în mod corespunzător, ar trebui să genereze trafic suplimentar din partea motoarelor de căutare cu trecerea timpului.
„`html

FAQ


Tagy jsou názvy kategorií pro klasifikaci zdrojů na webových stránkách, často prezentované jako tzv. „tag clouds“, které umožňují uživatelům snadno najít, co hledají.


Tagy by měly doplňovat nebo rozšiřovat kategorie tím, že se vztahují k obsahu na základě tématu nebo klíčových slov, někdy nejsou přímo spojeny s kategoriemi.


Etiketace je často špatně používána kvůli generování příliš mnoha tagů s různými URL, což vede k kanibalizaci klíčových slov a duplikaci obsahu.


Správně implementované tagy, zejména když jsou kombinovány s dobře navrženou architekturou informací, mohou zvýšit organický provoz tím, že usnadní uživatelům nalezení relevantního obsahu.


Optimalizace slugů (přátelských názvů URL) pro tagy znamená změnit výchozí označení „tag“ na relevantní klíčové slovo, ale je třeba to dělat opatrně, aby nedošlo k omezení možností tagů a produktů.

„`

Share this post:  
Dawid Medwediuk

Od 2011 roku związany z Search Engine Marketingiem. Pasjonat SEO, nowych technologii i gadżetów.

Vyzkoušejte Senuto na 14 dní zdarma

Vyzkoušejte zdarma

Vyzkoušejte Senuto Suite na 14 dní zdarma

Pojďme na to!

Seznamte se se Senuto v hodinovém online tréninku. Zdarma.

Vyberte si termín a přihlaste se